Nogle af de modeljernbanebøger som jeg har læst, hvoraf nogle har givet mig inspiration til mit modelbyggeri.

banen

Banen

Dansk modeljernbaneblad i A5 format

Udkommer 6 gange om året.

Link: www.banen.dk

 

 

 

 


Lokomotivet

Lokomotivet

Dansk jernbanehistorisk magasin i A4 format.

Udkommer 4 gange om året.

Link: www.lokomotivet.dk

 

 

 

 

 

 

 

 


Maskindepoter

Maskindepoter i virkelighed og model

Dansk Modeljernbane Hobby for Alle nr. II.

En uundværlig almanak om maskindepoter, når modelbanen skal planlægges.

Skrevet af:
Torben Andersen og Torben Bejerholm
Udgivet af:
Lokomotivets forlag
Udgivet i: 1992
Sideantal: 82
ISBN:
87-982980-6-2

 


 

modeljernbane_i_danmarkModeljernbane i Danmark

En rigtig god bog for alle. Den bedste allround bog jeg har læst om modeljernbane. Indeholder også en del om digitalteknik. En bog jeg jævnligt vender tilbage til. Kan læses fra ende til anden eller bruges som opslagsværk.

Forlag: Peder E. Jensen
Udgivet: 19-03-2001
Udgave: 1. udgave, 1. oplag
Sideantal:
309
ISBN-10 8798781316
ISBN-13: 9788798781318

 


Modeltog

Modeltog

I denne bog er der er en del spændende baggrundsviden med historisk islæt. Både den historiske udvikling indenfor modeltog, men også omkring skinnetopologier og de forskellige leverandører.

Sproget er let læseligt og der er mange fine billeder. Der findes enkelte stavefejl og til tider bruges unødvendige fancy termer, som så forklares i ordlisten. Ord som printplade er forklaret her!

Der er nogle gode oversigter over f.eks. skinnetyper, koblinger og dekodere. På det digitale får man også en god gennemgang af de forskellige muligheder. Selvom om mange af bogens oplysninger kan hentes på nettet, så giver bogen en god introduktion og gennemgang af de forskellige emner, og oplysningerne bliver samlet på eet sted. Til gengæld er der ikke mange henvisninger til nettets muligheder.

En skam at bogen samtidig virker som reklame for butikken, som forfatterne er tilknyttet. I det hele taget er den præget af en tilgang til hobbyen, hvor man køber sig til alle delene. Fordelen er til gengæld, at man får en god gennemgang af, hvad man kan købe sig til for penge, som bestemt kan være relevant i mange tilfælde.

Dejligt med en nyere dansk bog og den kan anbefales. Der er mange gode oplysninger i den, men ikke flere end at jeg kan hente den på biblioteket igen i første omgang. Med tiden finder den sikkert vej - via ønskeseddelen - til min boghylde.

Skrevet af: 
Rolf Sylvester-Hvid & Jes Buusmann
Udgivet af: Lindhardt & Ringhof
Udgivet i: 2008
Sideantal
144
ISBN-13: 9788711169193

 


Czech Dutch English French German Greek Norwegian Russian Spanish Swedish

Quick links

sporskiftet.ico jernbanen.ico jernbanen.ico signalposten.ico baneforum.ico svenska-lok.ico stummi.ico drehscheibe.ico postvagnen.ico mjfno.ico
sundborg.ico evp.ico railorama.ico niels-modeltog.ico  skala-n.ico jernhesten.ico danskmodeltog.ico reiner.ico Mathias' sidesporoledinesen.ico
djk.ico dmju.ico djm.ico museumstog.ico shs.ico