Lak


merete_np, Sporskiftet, www.modelbane-piger.dk: Efter erfaringerne med åen, valgte vi ikke at bruge plastgranulat til vores havn. I stedet brugte vi et tykt lag blank klar lak oven på den blå/grøn-malede plade. Efter tørring fik vandet et lag lak til. Resultatet blev meget naturtro.

Techek, Sporskiftet: Jeg har en gang lavet et "hav" med både skibslak/trælak hvilket jeg indtil videre holder mig laaangt væk fra. Ikke alene tager det lang tid om at tørre (en uge for fx. 1-2 mms tykkelse), men det har en voldsom overfladespænding der får det til at trække ind i sand, græs, siv og alt andet. Personligt taler jeg om at have ødelagt næsten 2 ugers arbejde ved at male et (1!) lag på ca ½ mm klarlak omhyggeligt på "havbund" og op til strand, siv og græs - hvorefter det tørrede på omtrent 3 dage og ødelagde alt landskab i en omkreds på 20-30 cm - og medførte komplet renovering på endnu 2 ugers arbejde.

My 1 2 87: Jeg har afprøvet flere forskellige lakker til "havbrug". Bl.a. skibslak som anbefalet af modeljernbaneklubben Spijkspoor i banen nr. 91. Det var ikke helt tosset. Skal dog lige have testet silikone, før jeg vælger den endelige metode. Se Vandeksperimenter.

YouTube / marklinofsweden: Tutorial - How to make ocean water with realistic waves EASY (11:47)


 Nystrup Gravel: Varnish Water