Faste trækstænger

Moppe, Sporskiftet: Ved faste stammer kan man med fordel bruge faste trækstænger. Jeg (vi) har med held brugt nogle købt hjem gennem Felderbanen. De er udformet som 2 skruekoblinger koblet sammen. Sandsynligvis er det Märklin, Jan (Felderbanen) er vidst mest til Märklin. Det skal dog siges at "tapperne" til at holde den inde i NEM skakten er "op og ned" i stedet for sideværts. Det kan måske give problemer med lange togsæt. Til gengæld er prisen så vidt jeg husker den samme som en Roco stang uden detaljer.

Moppe, Sporskiftet: Dem vi havde var flotte og formet som skruekoblinger, men de knækkede efter kort tids brug. Skal jeg købe trækstænger igen bliver det simple, men massive.


Brawa

 

www.brawa.de 

Kasper Bang Jensen, groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model: Brawa laver også sådan nogle koblingstænger med "skrukobling" på...!

Asgeir, Modelljernbaneforeningen i Norge: Til helt faste vognstammer (f.eks tømmertog) sverger imidlertid jeg til Symoba/Brawa sine kobbelimitasjoner som kan stikkes inn i NEM holderne.

 


 

Makette_kuppl

Makette

www.makette.de

 

Nr. 2512

 

Pose med 12 koblingsattrapper og seks faste koblinger fra Makette til permanent sammenkobling af vogne. Monteres i KK-skakterne.

 

 


Märklin trækstang med strømføring

www.maerklin.com

Nr. 7319. Current-Conducting Close Coupler

Horsecreek, Sporskiftet: Jeg har kun erfaringer med denne kobling fra Märklins Rheingold sæt (4228). Den kobler stramt og rimelig tæt. Det eneste problem er, at den kun har en leder, så man kan ikke lave fælles stel mellem vognene.

Leif Bach,  Sporskiftet: Jeg har kørt med Mä's en-ledet stangkobling, som fungerer udmærket. Som på alt andet kan der være udfald pga. mgl. hygiejne.


Piko Standard Close Couplers

www.piko.de

Nr. 56042. Ikke en trækstang, men en fast kortkobling

Moppe, Sporskiftet: Fast kobling der er meget simpel og som kun kan kobles manuelt, da den blot er "bukket plastic" og ikke andet. Den kobler pænt tæt og fast, men er man vant til at kunne skubbe vogne sammen så de kobler er den ubrugelig - til gengæld er den billig.


Ribu®-Train Connecting System

http://www.rietze.de/en/products/ribu_train.htm

 

 


roco-kupplungsstangen-89211Rocos faste trækstang

www.roco.co.at

Roco Kupplungsstangen 89211 for VT 11.5 (ikke NEM)

 

 

 


Symoba fast kortkobling

www.symoba-schniering.de

Feste Verbindungsdeichsel 104.

Fylder ikke så meget.

Asgeir, Modelljernbaneforeningen i Norge: Til helt faste vognstammer (f.eks tømmertog) sverger imidlertid jeg til Symoba/Brawa sine kobbelimitasjoner som kan stikkes inn i NEM holderne.


56 76913Tillig fastkobling 

www.tillig.com

No. 76913