Danske jernbanebøger fra A til Å

Jeg er ved at rydde ud i min bogsamling. De sidste mange år har jeg samlet og samlet, og der er brugt meget tid på både læsning, og på at samle og lave oversigter over, hvad der er udgivet om danske jernbaner (samt jernbanebøger skrevet på dansk om udenlandske baner). Jeg tvivler på, at der er mange der har været oppe på en så stor samling som min. Nu er det tiden til at skære ned, og mange er allerede solgt. 

Mens jeg sælger ud, laver jeg en "komplet" oversigt. Komplet i den forstand, at det vil den aldrig blive. Skal man medtage DSB lærebøger? Skal den indeholde jernbanefærger, modelbane, sporvogne og letbane? Den vil aldrig blive komplet.

Jeg har medtaget det, som jeg føler er fornuftigt. I sidste ende forventer jeg at ende på omkring 800-900 titler. Dem jeg ikke selv har i samlingen, har jeg skaffet via bl.a. biblioteket. Jeg mangler billeder af enkelte bøger, og dem modtager jeg meget gerne en kopi af.

Jeg kender ikke til nogen steder - hverken på nettet eller hos museer eller biblioteker, som har lavet tilsvarende, så måske kan denne oversigt tilføre jernbaneinteresserede et nyt overblik.

Alfabetiseringen er også efter eget forgodtbefindende. Det må man finde sig i. Nogle er efter titel, andre efter serienavn.

Dette er ikke noget man gør fra den ene dag til den anden. Alene indsamling af titler har taget mig adskillige år, og det skulle ikke undre mig, at jeg alligevel mangler flere (specielt af de nyere). Oversigten er godt på vej og vil løbende blive publiceret under siden Danske jernbanebøger fra A til Å.

 
---
 Danske Jernbanebøger: A / Aa / Å   14. mar. 2018
 Danske Jernbanebøger: B & C   14. mar. 2018
 Danske Jernbanebøger: D  15. mar. 2018
 Danske Jernbanebøger: E  27. mar. 2018
 Danske Jernbanebøger: F  30. maj 2018
 Danske Jernbanebøger: G  14. nov 2018
 Danske Jernbanebøger H  11. jan. 2022
   
   
   
 
Czech Dutch English French German Greek Norwegian Russian Spanish Swedish

Quick links

sporskiftet.ico jernbanen.ico jernbanen.ico signalposten.ico baneforum.ico svenska-lok.ico stummi.ico drehscheibe.ico postvagnen.ico mjfno.ico
sundborg.ico evp.ico railorama.ico niels-modeltog.ico  skala-n.ico jernhesten.ico danskmodeltog.ico reiner.ico Mathias' sidesporoledinesen.ico
djk.ico dmju.ico djm.ico museumstog.ico shs.ico