Året der gik, 2014

Traditionen tro kigger vi i denne artikel tilbage på året der gik - både her på siden og i de nære kredse.

borsterEndnu engang må jeg konstatere at antallet af nye artikler er faldende i forhold til året før. Ialt 17 artikler blev det dog til - fire mindre end i 2013. Skrivelysten er der, men tiden er knap, når både familie, virksomheden og ikke mindst idræten skal passes. 

Bøger

Der er læst en del bøger i år, hvoraf syv blev til artikler, og ikke alle var nødvendigvis med et positivt indhold.

Ture

IMG_6547_730Der er foretaget en del ture, men turbillederne bliver ikke altid straks til en artikel som førhen. Et godt eksempel på dette er artiklen om En time på Amsterdam C, som var 7 måneder undervejs.

IMG_7997_730En tur til Klargøringscenter Cityring og en anden langs den nye jernbane København-Ringsted med DJK Hovedstadsområdet var gode oplevelser.

Danmarks Jernbanemuseums festligholdelse af My lokomotivet var også et besøg værd.

Et spændende, men vemodigt, besøg på Scandia med MY veterantog var en stor oplevelse, selvom der ikke var meget tilbage i forhold til de store glorværdige dage.

ugensbillede_22_2014Fornøjelige ture med det lille lokale jernbanomaniske selskab har der også været tid til. En Tysklandstur (Aabenraa-Padborg-Schafflund-Leck-Niebüll-Dagebüll-Klanxbüll) endte hos den gæstfri sønderjyde og hustru, som vi lærte at kende året før (se Året der gik, 2013). Jeg glæder mig allerede til vores næste tur.

 

Modeljernbanehobbyen

IMG_0595_730

IMG_1030_730Modeljernbanehobbyen er holdt på et mere passivt plan igen i år. En god tur til DMJU udstillingen i Bramdrupdamhallerne var som altid en god oplevelse – ikke mindst pga. af selskabet (tak til Morten Klarsyn og Niels Modeltog). Disse to herre er ikke til at følge trop med, når det drejer som modelbyggeri og På besøg hos Morten var et af årets højdepunkter i 2014. Heldigvis er både Morten og Niels gode til at indvi andre i deres aktiviteter via billede og tekst til alles glæde, og vi har i år også fået glæde af dem i artikler i Spor og baner.

Foruden DMJU udstillingen 2014 blev det også til et besøg på både Spor1messe 2014 og Modelbanetræf 2014 på DTM.

IMG 5040 730IMG_6030_730

Alt det andetapril2014

Årets aprilsnar, Assens-Middelfart Jernbane, var vellykket, omend andre har været bedre.

Nyt på siden og Aktivitetskalenderen er to velbesøgte sider. Nyt på siden kom op på over 740 links i år og alene at vedligeholde denne liste tager sin tid. sundborgmjMange af disse links var til Sundborg MJ, som vi desværre må savne et stykke tid, mens han er udenlands. Sundborg har i høj grad bidraget til fantastiske gode artikler de seneste år med saglige artikler, gode billeder og en god fornemmelse for modelbyggeri. Efter at Occam (MJ-blog.dk) indstillede H0 aktiviteterne opstod et tomrum, som Sundborg MJ har udfyldt på fantastisk vis.

EVPDa vi nu er ved andre hjemmesider skal EVP.dk også nævnes. Det er forbløffende, hvad Erik V. Pedersen har kunne frembringe de seneste år på sin Dagens foto(s). Selvom det nu "snart er slut med alle de sort/hvide", så flyder det ene gode billeder ud af siden efter det andet - godt hjulpet af mange læsere og deres fotos. Flere byggebeskrivelser er det også blevet til i år: (f.eks. af sporvogn, S-tog og D/F Valdemar). En stort tak til Erik V. for det store arbejde, der bliver lagt på siden til stor inspiration for andre.

niels-modeltogNiels-modeltog kunne vi også nyde frembringelsen af noget af det ypperste indenfor færgebygning (skarp forfulgt af Morten Klarsyns "Kongen"). Niels har i en artikelserie på 6 afsnit på forunderlig vis bragt os gennem tilblivelsen af "M/F Lolland". På en og samme tid inspirerende - og for afskrækkende til selv at gå i gang :-) Et fast ugens billede på Niels-modeltog har vi også kunne nyde godt af.

railorama2A pro pos Ugens billede - da er det også en fornøjelse at følge Railorama, som foruden gode billeder hver uge også regelmæssigt kommer med jernbanenyheder. Dejligt for travle jernbanenørder, som ikke altid har tid til at gennemtrævle div. aviser og fora.


IMG_2030_7302014 er også året, hvor vi sagde farvel til Lunderskov vandtårn, og det glæder mig at jeg kunne hjælpe Lunderskov lokalarkiv, som manglede billeder af tårnet.


DSBforognu_200Som noget af det sidste i år kunne jeg lægge filmen "D.S.B. Før og nu" på nettet. 

 

 

 

 

Tak til de mange som har sendt fotos, links, datoer og kommentarer til siden gennem året der gik. Tilbage er blot at sige "Godt nytår" til alle sidens læsere.

Erik, My 1 2 87.dk

31. dec. 2014