På sporet af 2013

PaaSporetAf2013

årbog om danske jernbaner

Dette års bog indeholder kapitlerne: Bag sporet, På banen, Persontogsoperatører, Godsoperatører, Orientekspressen, På stationen, Perronovergange, På jobbet, Baner op og baner ned, På et sidespor, Lokalbaner, Veteranbaner og museer og Danmarkskortet.

Bogen følger den røde tråd fra de forrige bøger, den er let læselig og har mange dejlige billeder fra mange forskellige fotografer. Skulle man komme med noget negativ kritik kan det vist kun være informationen om, at Odderbanen påbegyndte samdrift med DSB i 2013. Den information bliver oplyst mindst fire gange. Ellers er det en bog, man kun kan anbefale.

Sidste år slap Jan Forslund tøjlerne i redaktionsarbejdet, og redaktionen er nu udviddet med en del nye ansigter, ligesom udgivelsen er overgået helt til DJK regi. Det var Jan Forslund, der i sin tid begyndte serien sammen med Mogens Duus, og som siden har stået i spidsen for dens udgivelse.

Man må sige, at den nye redaktion viderefører arbejdet flot.

Redaktion: Niklas Havresøe, Hans Erik Jørgensen, Poul Vajsbæk, Jan Lundstrøm, Peer Kurland, Tommy O. Jensen, Allan Støvring-Nielsen, Jonas Stibro og Palle Ømark
Udgivet af: Dansk Jernbane-Klub
Udgivet i: 2013
Sideantal: 80
ISBN 978-87-87050-96-8
24. jan. 2014