Året der gik, 2013

LauritzAndersensKulforretningsKulOgKoksSiloer 300

Lad os tage et kig på, hvad det blev til i årets løb. Ikke så meget ude i den store verden -dét er andre bedre til- men mere hvad der rørte sig på My 1 2 87.dk, og -ikke mindst- dét der blev oplevet ved siden af. 

Det blev til 21 artikler i 2013. 7 stk. færre end sidste år, hvilket ikke er overraskende. Tiden har været sparsom i år, hvilket primært skyldtes mit arbejde. Efter 7 år som ansat var tiden kommet til at blive selvstændig igen. Desuden har rollen som idrætinstruktør, husbond, samt far til tre også taget sin tid - og godt for det. 

Bøger

Bogsamlingen er blevet større, og det er blevet til en hel lille mani, hvilket også har præget sidens Bøger til salg - der er desværre ikke plads til det hele på hylderne. 9 boganmeldelser er kommet til - både af nye og gamle bøger.

IMG 2071 300

Diverse jernbaneemner

Der har været sat fokus på emner som Godsbanegården i Vejle og Lauritz Andersens Kulforretning i Odense. Jeg glæder mig til at dykke ned i mere industrihistorie til næste år.

Dagens film var egentlig forventet at blive udfaset til fordel for andre tiltag, men det bliver den så først i 2014. Der bliver ved med at dukke spændende film op.

Kommende arrangementer og Nyt på nettet har forsat læsernes store interesse.

I anledning af Grand Central Terminals jubilæum passede det fint med en artikel om den imposante bygning, som jeg havde fornøjelsen af at besøge året før.

En tur sydpå førte til artiklerne om den imponerende Müngstener Brücke og om den spøjse Wuppertal Schwebebahn i Tyskland. Jeg håber at få lagt lidt på siden fra Holland, når der bliver mere luft til det.

Året 2013 var også året, hvor Danmark fik besøg af Orient-Expressen 2013, og her kan jeg bryste mig af, at filmklippet Venice Simplon-Orient-Express i Tommerup og Odense 2013 skulle være blevet vist på fransk tv i forbindelse med en dokumentarudsendelse om det legendariske tog. Selvfølgelig med tilladelse.

Modeljernbanen

Indkøb af lidt kørende materiel er det da blevet til og ikke mindst den flotte nye F'er. Fremdriften på anlægget snakker vi ikke så højt om.

Skalaer1. aprilsnar

Årets 1. aprilsnar - Ny skala og fusion - var en fornøjelse at skrive sammen med Skala-N.dk. Tak til Lars Lindhard for godt samarbejde :-) Her fik kreativiteten frit spil.

Måske et tankespil men ikke så tosset endda.

Software

Det var tæt på, at Helix Calculator version 1.2 blev release't i år, men grundet udskiftning af nogle kommende kernekomponenter blev det udskudt til det nye år.

Ture

IMG 7373 300Det er blevet til mange weekendsture ud i det ganske land med kameraet. Et smut til DJKs nye lokaler i Herlev i november var også en fornøjelig tur trods et dårligt vejr.

Vejret var derimod med os i juli, og det var en fantastisk god tur til Kalvehavebanen og Falster med EVP. Det var kun lyset der satte begrænsning for, hvor længe vi kunne blive ved.

Fornøjelige ture med de jernbanomaniske fyre Niels-modeltog og John, Railorama har der også været mange af. Her kan nævnes en herlig tur til Sønderjylland, hvor vi næsten ikke kunne løsrive os fra en gæstfri sønderjyde. Jeg skulle egentlig blot købe en bog, men det blev til et længere ophold med sønderjysk kaffe, jernbanebilleder og en masse snak - afsluttede med en aftale om et snarligt gensyn. IMG_0162_350Vi nåede alligevel den planlagte tur fra Odense til Højer (til modeljernbanemarked), videre over Tønder, langs jernbanen til Tinglev afsluttende med en Tysklandstur og et kig til hvad der rørte sig i Padborg (stationsområdet vel at mærke). På denne tur fulgte vi 10 baner -nuværende eller nedlagte.


Det samme team var også På besøg hos H0-87 i begyndelsen af året, og det var en dejlig oplevelse. Tak til alle klubmedlemmerne for en god aften.

I april gik turen til bl.a Faxe Ladeplads, før vi tog til DMJU udstillingen 2013. Det er altid en god oplevelse at komme til DMJUs udstillinger, og jeg glæder mig allerede til udstillingen i Bramdrupdam til april. Ruten hjemad gik langs Køge-Ringsted banen.

IMG 9225 300

 

En tur med Niels til DJK Jernbanesamlermarked i Valby var også en succes,  - ikke mindst "hjemturen" som gik via Frederikssund, Hundested-Rørvig, Nykøbing Sj og Holbæk, inden den sidste sol forsvandt i Kalundborg.

 

Endnu et begivenhedsrigt år.

Alle læserne ønskes et rigtig godt nytår.

Erik, My 1 2 87.dk

 

31. dec. 2013