SceneryTechniques

Scenery Techniques

Essential Model Railroad

Det er ikke så ofte, at vi hører om Pelle Søeborg her i Danmark. Ude i verden er han anderledes kendt. Herhjemme har han dog sat flere fodspor - også indenfor jernbanen i 1:1, da han bl.a. har stået for det vellykkede design af BLDX 1019.

Pelle Søeborg har udgivet flere bøger om modeljernbaner, hvoraf flere er svære at opdrive. I 2009 udgav han denne bog: "Scenery Techniques", der -ligesom de øvrige- har de amerikanske jernbaner som forbillede. Selvom der er fokus på de amerikanske jernbaner kan man sagtens få inspiration til de hjemlige egne. Der bliver nævnt mange produkter og brands i bogen, og man tænker af og til, om der er indlagt skjulte reklamer. De mange produkter skæmmer dog på ingen måde bogen.

Bogen er delt op i kapitlerne: The Midwest, The Rockies, The Desert og The Suburbs. De fire dioramaer beskrives med forbillede og tanker bag scenerne, og man følger opbygningen skridt for skridt. Der er flere gode råd i bogen, men det er specielt den lækre opstilling af billeder og tekst, der løfter bogen. Resultaterne af Pelles anstrængelser indenfor modeljernbanebyggeri ligger på et niveau for sig, og når billedkvaliteten så samtidig er helt i top, så er det en ren fryd at læse bogen igennem.

Visse af Pelles billeder kan bringe læseren i tvivl, om det er model eller virkelighed, og så er den perfekte illusion jo nået, Det er dét, vi modelbyggere drømmer om -  at bygge en verden, der er så tro mod virkeligheden som mulig.

Se også Pelle Søeborgs hjemmeside: www.soeeborg.dk

 

Skrevet af: Pelle K. Søeborg
Udgivet af: Kalmbach Books
Udgivet i: 2009
Sprog: Engelsk
Sideantal: 103
ISBN: 978-0-89024-736-5
27. september 2013