FredrikOgLyntoget2udg

Fredrik & Lyntoget

Denne bog har et andet publikum end de bøger, jeg normalt har med på disse sider, idet at det er en børnebog. Det er vist i det hele taget første gang, at jeg har en børnebog i søgeren, men denne bog vakte min nysgerrighed, og efterfølgende fik den et plus for ambition og energi.

Fra bogens egen intro:

"De danske jernbane historier er en jernbane serie for børn skrevet af Sebastian J Berthelsen, historierne er baseret på virkelige hændelser ved de Danske Jernbaner. I den første bog møder Fredrik et nyt tog. Toget ligner intet han og hans venner har set før ,og det skaber til at starte med en del forvirring blandt lokomotiverne. En dag møder Fredrik det nye tog ved lyntogsdepotet, og det fortæller hele historien om, hvad der egenligt foregår."

Når man læser bogen, finder man hurtigt ud af, at Sebastian J. Berthelsen ikke er en erfaren skribent eller illustrator, og det lægger han heller ikke selv skjul på. Bogens historie minder meget om de populære Thomas Tog historier. Det der udmærker sig ved bogen, er den fine måde at unge Sebastian får sneget dansk jernbanehistorie med ind i en god børnehistorie. 

FredrikOgLyntoget1udgDer er ingen tvivl om, at forfatteren har en passion for danske jernbaner - og på den måde det bliver fletter med ind i teksten, opvejer det i min verden bogens ret umodne stil. Jeg er ikke i tvivl om, at et barn vil elske denne historie, og ikke mindst illustrationerne, som det kan identificere sig selv med - og så bliver man samtidig klogere på dansk jernbanehistorie undervejs.

Den 1. udgave af denne første bog var meget præget at stavefejl, men det er der rettet kraftigt op på i denne 2. udgave. Samtidig er mange af illustrationerne ændret - om det er til det bedre, skal jeg ikke kunne afgøre.

Bogen er udgivet via hjemmesiden lulu.com, og den findes både som eBook (pdf) og som paperback, og både på dansk og engelsk.

Det er en bog, der er nede i børnehøjde - og samtidig er den fyldt med fakta. En bog som litterært og layoutmæssigt er under middel, men som med hensyn til idé, ambitioner og energi er over. Mine børn er for længst blevet for store til godnathistorier, men en dag får jeg forhåbentlig mulighed for at læse bogen højt for mine børnebørn.

Mere på lulu.com
 
Skrevet af: Sebastian J. Berthelsen
Udgivet via: Lulu.com
Udgivet i: 2013
Sideantal: 28 sider 
 
7. september 2013