Ny skala og fusionSkalaer

Nye tider i vente for Erikshavn

1. april 2013

Ny skala

Jeg har længe overvejet TT som mulig skala for min modeljernbane. Skala N er for småt for mig, men TT var en mulighed. Jeg vil gerne have mere landskab og kørestrækning uden at gå på kompromis med detaljerne. Det skulle vise sig, at tingene løste sig helt af sig selv i forbindelse med forekomsten af den nye standard Skala 100 - eller skala N0, som nogen kalder den. Jeg tror, at denne skala vil afløse både skala N og TT - og for den sags skyld også H0. Det vil samle de mange forskellige størrelser om én standard og det muliggør, at producenterne har andre styktal at gøre godt med. Derfor tyder alt på, at vi også inden længe vil se mange danske modeller i den nye skala. Stort skulderklap til MOROP.

april2013

Ombygning

Jeg har overgivet mig helt, og har allerede nu haft skinneoptagningstoget i aktion, der har fjernet de få skinner i H0, som jeg havde fået lagt. Jeg har tegnet sporplanen op i 1:100, og overført den til krydsfinerpladerne. Man kan tydelig se, at de ekstra 15% (13/87) giver meget mere luft til landskab - og måske lidt flere spor. Mit rullende materiel i H0 er ved at blive talt op, og det vil inden længe kunne findes under rubrikken "Til salg" - så hold øje med den - og gør et kup. 

Indkøb

okmj14 400

Nyt materiel skal købes og en del modeltogsforhandlere har allerede gjort hjemmesiderne klar hertil - f.eks. Odense Modeljernbanecenter: Modeltog 1:100. Specielt fra Piko og ROCO må vi forvente at se materiel, da de jo har været direkte involveret i definitionen af den nye standard, men også EpokeModeller er allerede klar. Se link længere nede.

Fusion

skala nLidt tilfældigt fandt jeg ud af, at jeg ikke er den eneste, der havde gjort mig disse overvejelser. En snak med Lars Lindhard fra Skala-N.dk bekræftede mig i, at den nye skala vil forene alle "de små". Spor 0 og 1 er for stort et spring til 1:100, så dem ser vi nok ikke "med på vognen". Vi andre må blot nyde det simple i en skala, der så let lader sig nedskalere - helt uden lommeregner.

Den nye side

Skala100logoBåde Lars og jeg har i dag domæner, hvori de gamle skalaer indgår, så det var meget naturligt at forene vores kræfter i en ny fælles hjemmeside med et nyt navn, nemlig Skala100.dk. Inden længe vil de fleste af artiklerne fra de gamle sider blive overført, hvorefter my1287.dk og skala-N.dk vil blive sat på standby. To webmastere og alle de nye muligheder bliver helt kanon. Lars og jeg har allerede gjort et stort arbejde for at den nye side skal blive en succes fra starten.


banner1Den nye hjemmeside er under opbygning, og den kan ses på sin midlertidige placering. Tag blot et smukkig, ... men det bliver meget bedre end det.

Vi ses på Skala100.dk.

 

Se også artikel om den nye skala på Skala-N.dk.

1. april 2013

 

Quick links

sporskiftet.ico jernbanen.ico jernbanen.ico signalposten.ico baneforum.ico svenska-lok.ico stummi.ico drehscheibe.ico postvagnen.ico mjfno.ico
sundborg.ico evp.ico railorama.ico niels-modeltog.ico  skala-n.ico jernhesten.ico danskmodeltog.ico reiner.ico oledinesen.ico
djk.ico dmju.ico djm.ico museumstog.ico shs.ico 
DANSKE MODELTOGSFORHANDLERE
- med fysisk butik. En oversigt.

Ugens billeder 2017

Besøgende

Denmark 69,5% Denmark
United States 12,3% United States
Germany 5,8% Germany
China 2,3% China
Sweden 1,7% Sweden

Total:

89

Countries
023032
Today: 20
This Week: 107
This Month: 640

Ugens billeder 2016

Ugens billeder 2015

Ugens billeder 2014

Ugens billeder 2013

Ugens billeder 2023

Bøger til salg

Nyligt tilføjet: 

 

FrederiksbergBanegaard

Frederiksberg banegård og jernbanearkitekturen

Hardback, pæn stand, kr. 140

19. dec .2021

 

JernbaneKoldinghus

Jernbane

Pæn stand. kr. 75

7. apr. 2019

 

JensNielsen

Jens Nielsen

Flot stand. Som ny. kr. 50

7. apr. 2019