Året der gik, 2012

Endnu engang kan vi se tilbage på et år der er gået, og det er tid til at gøre status. Nytårsfortsæt er der dog intet af .

baggrund2 250

Modeljernbanen

Dét der startede denne side, er også det, at det går langsomst med. Modeljernbanen -altså min egen- har igen i år næsten ligget stille. Der er kommet baggrundsplade op hele vejen rundt, og den er blevet malet mange gange, men resultatet er ikke tilfredsstillende endnu.

Der er intet nytårsfortsæt på dette område - det tør jeg ikke - men planerne er ikke blevet mindre i mellemtiden.

Artikler

28 artikler er der blevet lagt online, svarende til ca. en hver anden uge. Et passende niveau. Der skal også være tid til familien, og idrætten kræver min opmærksomhed 2-4 gange om ugen.

Listen af emner der presser på er ikke blevet mindre, så artikler skal der nok komme flere af.

Det blev til 8 boganmeldelser: "København - Odense", "På sporet 1847-1997, bind II 1914-1950", "Hvor blev de af?" og "De danske jernbaners signaler". Desuden 4 bøger om Generaldirektør Peter Knutzen. Det er ikke noget stort antal taget i betragtning af, at året har stået i bøgernes tegn for mit vedkommende. Aldrig før er der blevet købt, solgt eller læst så mange jernbanebøger. Tre anmeldelser står for tur ved indgangen til det nye år.

bøgerBøger

Året har som sagt drejet sig mest om bøger. Et utal er blevet erhvervet, og en stor del er læst. Lidt for mange er der nok også blevet købt, og en del er sat til salg, hvilket blev til "Bøger til salg". Jeg har snart et overblik over, hvad der har været udgivet på det danske jernbanebogmarked, men stadig dukker der enkelte gamle ukendte titler frem. Derfor var turen til DJK's "Jernbanesamlermarked" også en god, men dyr tur.

For første gang blev der også sorteret på modeljernbanen, og det førte til "Modeltog mm. til salg"

Billeder og filmfilm.jpg

Dagens film: En film hver dag -kun afbrudt af ferietid- er det også blevet til. Det er blevet til mange mange flere end planlagt. Lidt ind i det nye år vil Dagens film også være at finde på siden, men den forventes at blive afløst af et nyt tiltag. 

Året 2012 er også året hvor My1287.dk kom på Facebook. Desuden blev årets aprilshistorie vel modtaget: JBMI-Jernbaneomani. Måske mere rammende end forventet. Der var mange, der kunne genkende sig selv i omtalen.

 Fotografiapparatet har været flittigt i brug, og det er sjovt at udvidde sin horisont indenfor denne spændende hobby. Ugens billeder 2012 afspejler mange af årets aktiviteter.

IMG_4951_730

Nyt på nettet og kalenderen

I 2012 kom vi op på 198 arrangementer i kalenderen foruden 41 juletog

Nyt på nettet 2012 tæller over 600 links til spændende nye sider, og det er sjovt nu at se tilbage på, hvad der er sket i løbet af året.

En lang række nyheder og opdatering på siden kan genses under Nyheder og opdateringer 2012. Tak til de mange bidragsydere af informationer og billeder.

 

SoftwareHelixCalculator.jpg

To gange er der blevet udgivet software på My 1 2 87.dk i 2012. Det var Helix Calculator 1.0 og efterfølgeren Helix Calculator ver. 1.1. Der vil helt sikkert komme mere fra denne side i det nye år.

 

pittsburghTure

Turen er gået til Museumsbanens 50 års jub. samt Banebørstedag 2012 i godt selskab (John og Niels fra Railorama og Niels-modeltog). De samme herrer slog følgeskab til et sidste Farvel til Grindstedbanen.

Det samme slæng fik også lokket Morten Klarsyn, Sporskiftet, med til DMJU messen 2012 og Åbent hus hos ade/hobby trade. Et par rigtig gode arrangementer i godt selskab.

Jeg måtte dog drage alene afsted til Spor1messe 2012, men det tog oplevelsen næsten ikke skade af.

Andre artikler er blevet til om f.eks. den spændende ZLSM - Millionlinien i Holland. Artiklen skulle egentlig være publiceret i bladet "banen", men da dette stoppede endte det med, at den blev lagt online istedet. "Spor og baner" dukkede op og en artikel om Fl. Søeborg og "Spor og baner" var en helt anden genre end jeg havde prøvet tidligere, men det var sjovt, og det gav både det nye blad en god start, samt læserne en insigt i hvad man kunne vente sig, og hvem manden bag bladet var.

Andre udenlandsartikler blev der mulighed for, således om "Pittsburgh Inclines" og "High Line Park, New York". Forhåbentlig får jeg tid til at sammenstykke mere om, hvad jeg så af skinnebårende materiel "over there". 

Flere ture med bl.a. DJK er det også blevet til, men dem må læseren have til gode.

 

2013

Nu glæder vi os til 2013, og det ser også ud til at blive et godt jernbaneår. Kig blot på de mange arrangemener, der er planlagt. Specielt ser jeg frem til DMJUs messe i april.

Alle læserne ønskes et rigtig godt nytår.

Erik, My  1 2 87.dk

31. dec. 2012