Ledvogterhus fra Danscale

Danscale er ved at være klar med deres næste creation. My 1 2 87.dk har tidligere fået tilsendt billeder af de første prøvestøbninger af ledvogterhuset, men nu er prototypen ved at være klar.

Forbilledet for huset er ledvogterhus af typen 1898, som var en typisk tjenestebolig, som stadig kan findes mange steder i Danmark som her i Ullerslev:

montage

Hmmmm. Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke li' ve' det - at det er et billede af ledvogterhuset i Ullerslev. Faktisk er det - så vidt vides - et billede taget af Flemming Søeborg - Frisporet.dk - og det er ganske rigtigt af ledvogterhuset i Ullerslev, men her holder virkeligheden også op, for Danscale har skiftet huset ud med modellen!! Nemlig - det er modellen!

Her uden omgivelser:

100_2609

Modellen er af DSB's standard ledvogterhus. Forbilledet kan bl.a. ses på Danscales hjemmeside (Foto af Jens Bruun-Petersen).

Jeg måtte en tur forbi her til aften for at se, hvad der gemte sig bag modellen på billedet. Ullerslev ledvogterhus er bestemt et standard DSB ledvogterhus. Desværre blev billedet lidt sløret og jeg viser det derfor kun i lille format.

LedvogterhusMy1287P3100115_350

 

 

 

 

 

 

Byggesættet hedder "1003.  Ledvogterhus model 1898" og er lavet i resin og messing. Desværre kun i H0. Prisen er kr. 369,-

P4120153_350P4120155_350

Modellen kommer i en teglstensvariant og muligvis også som pudset hus.

Ledvogterhus_Gavlside_350

Jeg har lovet at skrive, at den viste prototype ikke er den endelige model !?! Der kommer nemlig afløbsrør under køkkenvinduet, nedløbsrør, stenstruktur i skorstenen, murankre i messing (de sorte i gavlen er "kun" malet) og enkelte graveringsfejl i murstensstrukturen bliver ændret. Små detaljer som alle tæller!

"Tagrenderne har vi også optimeret, fordi afstandene af tagrendernes holdere og tagspærene ikke stemmer overens på billedet."

Malingsarbejdet kommer man selv til at stå for.

Ledvogterhus_Prototyp_730

Modellen forventes at være på forhandlernes hylder sidst i maj, men mon ikke vi skal regne med juni.

Det er meget tænkeligt, at også dette hus får bygningstilladelse i "Erikshavn".

Meget snart kommer også Danscales "3001 Hus med vinforretning", som helt sikkert vil appelere til mange. Næste bygninger herefter bliver et redningsskur. og nogle stationsbyhuse.

Relaterede links:
Sprøjtehuse
Nyt fra Danscale maj 2010
www.danscale.dk
www.frisporet.dk

Billeder uden "My 1 2 87.dk" er © Copyright Danscale - med tilladelse My 1 2 87.dk. Det skal understreges, at My 1 2 87.dk er uafhængig af leverandører og uden kommercielle interesser! My 1 2 87.dk støtter alle nye tiltag, som gavner den dansk MJ hobby. Danscale er et af dem.

24 maj 2010

Czech Dutch English French German Greek Norwegian Russian Spanish Swedish

Quick links

sporskiftet.ico jernbanen.ico jernbanen.ico signalposten.ico baneforum.ico svenska-lok.ico stummi.ico drehscheibe.ico postvagnen.ico mjfno.ico
sundborg.ico evp.ico railorama.ico niels-modeltog.ico  skala-n.ico jernhesten.ico danskmodeltog.ico reiner.ico Mathias' sidesporoledinesen.ico
djk.ico dmju.ico djm.ico museumstog.ico shs.ico