Bygning af Danscales sprøjtehus

Jeg har tidligere skrevet om sprøjtehuse generelt og Turup sprøjtehus i model fra Danscale samt dets forbillede(r). Nu blev jeg den glade ejer af en sådan model.

Turup1_indholdTurup2_for_afgrs

Huset er ganske lille - på størrelse med en tændstiksæske. Delene kommer i en lille æske med masser af embalagefyld i. Desuden medfølger en instruktion, som også indeholder husets historie. For yderligere historie, se Turup sprøjtehus.
Der er kun 4 dele, så samling af sprøjtehuset er til at overskue.

Turup3_efter_afgrs Turup4_tags
Delene er i resin og meget flotte med nogle fine detaljer. Skulle man påtale noget, var det lige de støbehuller, der var i taget, men de blev nemt dækket med maling.
Afgratningen skal man selv sørge for. Ved hjælp af en kniv skæres og knækkes støberesterne let af.

Turup5_samlets Turup5_malets

Den største udfordring er maling af huset. Her hjælper instruktionen dig fint på vej med forslag til bl.a. den rigtige sammenblanding af farver for at opnå den rigtige farve af tagstenene.
Som det ses, er det ikke helt nemt at gengive det rigtige farveresultat og jeg glæder mig til, at jeg får købt mig et nyt kamera til nærbilleder. Helt skarpt står billederne ikke.
Efter grundmalingen af huset gik der sport i at få huset patineret, så tidens ælde fremgik; fugtgennemtrængning på murene, smudsede og mosbegroede tagsten og et par døre som var slidte med råd i bunden.

Turup7_samletsTurup8_samlets

Sammenlimning af huset burde være ganske simpel, men taget gabte lidt, så der måtte efterfyldes med lidt maling. Havde jeg fulgt instruktionen og brugt en 10 sekunderslim eller en to-komponentlim kunne jeg nok ha' undgået revnen ved at presset taget sammen i den korte tørretid. Det stod faktisk i instruktionen! Det var heller ikke helt nemt at lime de meget spinkle døre fast med den almindelige humbrol lim, men jeg kunne jo bare ha' fulgt instruktionen.

Turup9_samlets

Et sødt lille hus. De skinnende tagsten skyldes udelukkende lyset - de er ikke glaserede ;-)
Patineringen synes jeg blev ganske vellykket. Nu mangler jeg bare at finde det helt rigtige sted på banen at placere det - nå ja - og så lige at få lavet et terræn at placere det i.
Jan 2010